Een duurzamere en groenere toekomst voor Emer-Zuid dankzij het Groenproject

SAVE THE DATE – Emer-Zuid gaat groen!

De afgelopen maanden is met verschillende ondernemers, Platform BV Breda, Arcadis en Gemeente Breda hard gewerkt aan een Groenvisie voor Emer-Zuid. Benieuwd wat hiervan geworden is en wat je zelf kunt doen? Sluit dan zeker aan bij de Groenactiviteit op 27 mei! De Groenactiviteit is e afsluiting van de pilot ‘Groene bedrijventerreinen Emer-Zuid’ en het startschot voor de fysieke slag naar een groener, duurzamer en toekomstbestendig Emer-Zuid. (zie aanpassingen boven)

Je vraagt je misschien af: Waarom vergroenen op bedrijventerreinen? Vergroening is niet alleen gezond voor zowel bedrijf als medewerker, maar draagt ook bij aan het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering. Het wordt steeds warmer waardoor er allerlei problemen ontstaan: het koelen van loodsen wordt steeds lastiger, personeel valt sneller uit op hete dagen, door de grote hoeveelheid asfalt stroomt water slecht weg na zware (zomerse) regenvalen zodra de zon schijnt, stijgen temperaturen op de bedrijventerreinen drastisch door de grote hoeveelheden verharding.

Samen gaan we aan de slag om deze problemen aan te pakken! Er worden bomen geplaatst, bloemen gezaaid en we delen informatie over hoe je zelf ook kan bijdragen aan Emer-Zuid hét groenste bedrijventerrein van Breda te maken.