Niets doen is geen optie – Duurzaamheidscircus 20 september

Op donderdag 20 september vond het Duurzaamheidscircus plaats op het Bedrijventerrein Breda-Oost.  De gastheer van de middag, Alphabet Breda, was voorzien van een mooie ruimte waar alle deelnemers en gasten de ruimte hadden voor een goed gesprek en het geven van een presentatie.

Het thema Duurzaamheid stond wederom centraal en dit was te merken. Er waren tal van mogelijkheden om jezelf te verdiepen in de mogelijkheden van verduurzaming. Zo was er voldoende informatie over infraroodverwarming, warmtepompen, subsidies en aansluitingsmogelijkheden op het warmtenet.

Daarnaast kregen de gasten ook de mogelijkheid voor een gratis energiescan om zo je eigen bedrijf door te lichten op besparingen en kreeg je tools uitgereikt om je eigen businesscase te maken op alternatieve energie.

Belangrijk is dat de aanwezige en geïnteresseerde bedrijven nu zelf aan de slag gaan en gebruik gaan maken van de aangeboden hulp om zelf maatregelen te nemen. Zowel in hun stand, maar ook in de pitches hebben de standhouders hun mogelijke hulp aangeboden en kwamen er mooie gesprekken tot stand.

Tijdens één van de pitches kwam Menno Kuus van de Dienst Landelijke Energietransitie met een belangrijke boodschap; Niets doen is geen optie. Zijn oproep was duidelijk: Pak je rekenmachine en ga eens rekenen. En dan zal blijken dat duurzaamheid ook nog loont, want wat je nu kwijt bent per jaar, vertaal dat dan naar investeringskracht.

Met deze boodschap zijn wij het meer dan eens en hierbij willen wij bedrijven graag hulp bieden. Onze kennis en ons netwerk staat klaar voor een stap richting een betere duurzaamheid van iedere organisatie. Dus mocht je vragen hebben of je wil graag aansluiten bij het volgende duurzaamheidscircus? Twijfel dan niet en laat het ons weten via info@platformbvbreda.nl.