Maak kennis met de secretaris van BIZ 3B-O

Wij staan klaar voor de bedrijventerreinverenigingen in Breda. We sparren samen, we werken samen én denken mee met ze. Maar wat doen we nu concreet? En wat vinden de bedrijventerreinverenigingen hiervan? Hoe kijken zij tegen ons aan? Wij vonden het tijd voor een kort interview met één van onze contactpersonen per bedrijventerreinvereniging. Resultaat? Een artikel waar we ons in kunnen vinden en waar we trots op zijn!

Namens BIZ Bedrijventerreinen Breda-Oost (3B-O) hebben wij contact opgenomen met Jacco Smit. Jacco is sinds een jaar betrokken in het bestuur als secretaris en houdt zich onder meer bezig het onder de aandacht brengen van 3B-O bij de bedrijven en organiseert onder andere bijeenkomsten om zo het imago en zichtbaarheid van 3B-O te versterken.

Wat biedt Platform BV Breda jullie en waarin worden jullie ondersteunt?

Dankzij Platform BV Breda hebben wij goede samenwerkingen met instellingen, overheid en scholen. Zij zijn de overkoepelende organisatie die projecten en thema’s uitzetten die relevant zijn voor alle bedrijventerreinen in Breda. Hierdoor ontstaan er geen eilandjes maar is alle informatie goed en duidelijk gecentraliseerd, voor elk bedrijventerrein gelijk en met dezelfde insteek.

Zo biedt Platform BV Breda ons handvatten voor duurzaamheid te versterken, kunnen wij bijvoorbeeld onze leden voorzien van een Energiescan en zijn wij betrokken bij het ondermijningstraject van Platform BV Breda.

Een ander voorbeeld is het duurzaamheidscircus wat Platform BV Breda heeft georganiseerd. Een mooi initiatief waardoor je gelijk alle bedrijventerreinen in Breda bereikt, elk bedrijventerrein betrekt bij het thema duurzaamheid en dankzij connecties en ingangen ook echt aan de slag kunt gaan.

Samenwerking Platform BV Breda
De samenwerking verloopt goed, korte lijnen waardoor we ook altijd een snelle terugkoppeling hebben. We zien de samenwerking ook echt als een collectiviteit voor heel Breda zodat we (en anderen) zaken aan kunnen pakken, er is direct een groter draagvlak.

Activiteiten 2020 en toekomstplannen
Net zoals vorig jaar staat de AMX week van Avans Hogeschool weer gepland, ook dit jaar doen wij mee. Er komen interessante resultaten uit waarmee we ook echt aan de slag kunnen. Het is een mooi initiatief waar de verbindingen tussen verschillende organisaties weer mooi samen komt.

Op dit moment is BIZ 3B-O de eerste periode door, nu gaan we bepalen wat we verder gaan beetpakken en wat de nieuwe doelen zijn voor de BIZ. Platform BV Breda zien wij in dit proces als sparringpartner omdat zij ook ervaringen hebben met andere BIZ’en.

Een aantal thema’s en activiteiten zijn al wel bepaald, zoals het thema duurzaamheid. Er rijden buurauto’s rond, we zijn bezig met windmolens en gaan gebruik maken van slimme lantaarnpalen.

Wat betreft veiligheid zitten we ook niet stil, we hebben diverse camera’s geplaatst. Qua veiligheid proberen we echt continue alles fine te tunen en bekijken we verschillende technieken op andere bedrijventerreinen om daar ook weer van te leren. Met z’n allen weet je toch meer dan alleen.