Rabobank aan het woord

~ Rabobank, Wenny van Rooij, Accountmanager Grootzakelijk

Platform BV Breda werkt samen met een aantal partners in Breda. De keuze van de partners is logisch; allen zijn begaan met het vestigingsklimaat in Breda. De partners staan achter onze initiatieven, steunen ons niet alleen met een jaarlijkse bijdrage maar ook door actief bij te dragen aan concrete activiteiten.

Oftewel: de partners hebben een belangrijke rol en die mag best eens duidelijker naar voren komen. Wij vonden het daarom tijd voor en kort interview met onze partners.

Partner Rabobank Breda

Samen sterker in Breda, daar staat Rabobank Breda voor. Rabobank Breda steunt en ontwikkelt lokale initiatieven. De betrokkenheid is groot, dit geldt ook zeker bij Wenny van Rooij, Accountmanager Grootzakelijk bij de Rabobank. Zij is verantwoordelijk voor het grootbedrijf in de regio Breda. ‘Ik zet mijn bank brede ervaring en branche kennis vol passie in bij (internationale)ondernemingen actief in het HID segment en onderwijsinstellingen. Door midden in de samenleving te staan, bied ik ondernemend Breda zowel strategisch als financieel advies.’

‘Sinds 2019 ben ik betrokken bij het partnership van Platform BV Breda. De positionering van Platform BV Breda maakte me direct nieuwsgierig en wekte mijn interesse. De verbindingen die zij creëren met het onderwijs, de ondernemers en de gemeente sluit namelijk perfect aan op de coöperatieve identiteit van de Rabobank. Weten wat er leeft in Breda om handvaten te bieden om samen te bouwen aan een sterker Breda.’

Samenwerking Platform BV Breda

Wenny is positief over de samenwerking met Platform BV Breda. ‘De overleg structuur is efficiënt en de communicatie is effectief. Samen bespreken we periodiek de agendapunten en hebben we uitgebreid stilgestaan bij het actieprogramma 2020 . De doelstellingen zijn duidelijk en zo ook de prioriteiten en thema’s.’

‘Complimenten ook hoe gestructureerd Platform BV Breda met langdurige projecten en thema’s te werk gaat, zoals duurzaamheid en veiligheid. Er worden mijlpalen bepaald en daar focussen zij zich dan ook op. Stap voor stap, in samenwerking met de 3 O’s, behalen zij successen omtrent deze thema’s. Duurzaamheid is namelijk niet in één jaar behaald en door dat zij deze mijlpalen stellen verliest men het zicht op het grotere geheel.’

Rol als partner

Wenny vindt het belangrijk om haar kennis te delen, de ondernemers in Breda te verbinden en waar mogelijk elkaar te versterken. ‘Ik wil een actieve bijdrage leveren en vanwege mijn branche kennis en contacten ben ik ook in de mogelijkheid om signalen af te geven en ontwikkelingen te delen met Platform BV Breda die spelen bij de ondernemers in Breda.’ Daarnaast kan Rabobank ook een faciliterende rol innemen.

‘Met mijn rol als partner wil ik daarnaast ook prikkelend adviseren. Wanneer ik denk dat een bepaalde samenwerking meerwaarde heeft, laat ik dit aan de ondernemers maar ook aan Platform BV Breda weten. Zo trekken we gezamenlijk op, ook met de andere partners, om uiteindelijk het doel te bereiken.’

In 2020 had Wenny nog een duidelijk doel voor ogen. ‘Net als vorig jaar denk ik mee in de plannen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Lokale initiatieven zijn ontplooid maar mogen nóg meer in samenwerking met de 3 O’s worden gedaan. Daarnaast ga ik meer ondernemers attenderen op het Platform BV Breda. Het Platform BV Breda biedt namelijk openingen en samenwerkingen voor ondernemers waar zij écht iets aan hebben.’

De grootste uitdaging

Profilering van het Platform. Door samen te werken creëer je nu eenmaal meer draagvlak bij meerdere partijen waardoor je groeit aan een sterker Breda. Dat is nog wel een uitdaging, het samen optrekken met elkaar, een project van de grond trekken zodat er een win/win situatie ontstaat. Een mooie uitdaging die zeker haalbaar is in mijn ogen.’